Elämäntapamuutos vaatii sitkeyttä – intohimo liikuntaan löytyi kuntosalilta

Tampereelta kotoisin oleva 21-vuotias Lauri Niemi on viime vuosien aikana laittanut elämänsä uuteen uskoon. Hän on laihduttanut yli 40 kiloa ja löytänyt liikunnan ja terveellisempien elämäntapojen ilon eikä aio enää palata entiseen.

Lauri Niemi innostui kuntosaliharrastuksesta useita vuosia sitten. Painoilla harjoitteleminen tuki hänen laihdutusprojektiaan, ja ensimmäisten tulosten näkyessä motivaatio kasvoi entisestään. Nykyään Niemi pyrkii käymään kuntosalilla niin usein kuin töiden puolesta on mahdollista.

 

Aluksi kuntosalilla käyminen tuntui haastavalta, sillä Lauri ei tiennyt liikkeiden oikeita tekniikoita. Hän on vuosien varrella kerryttänyt tietoaan pääasiassa internetin avulla, ja nykyään Lauri neuvoo mielellään kuntosaliharrastuksen alkutaipaleella olevia ihmisiä.

 

Lauri Niemellä on jäsenyys Lielahden GoGo Express -kuntosalille, mutta hän harkitsee vaihtavansa loppuvuodesta jollekin Tampereen keskustan tai Hervannan salille. Lauri asuu itse Hervannassa, ja bussimatka Lielahteen kestää jopa tunnin. Nämä kuvat on otettu keskustan EasyFitillä, jonne Lauri voitti kuukauden jäsenyyden Instagram-arvonnasta.

 

Kuntosaliharrastuksen lisäksi Lauri on pikkupojasta asti pelannut jalkapalloa. Nykyään hän kuuluu myös erotuomarikerhoon ja käy toisinaan tuomaroimassa peleissä sekä turnauksissa. Kesällä Lauri aikoo liittyä pääasiassa maahanmuuttajista koostuvaan jalkapallojoukkueeseen, jonka tarkoituksena on ”höntsäillä” ja käydä pelaamassa muita joukkueita vastaan.

 

Laurin treeni koostuu pääasiassa raskailla painoilla tehtävistä lyhyiden toistojen sarjoista. Oikean ruokavalion ohella se on paras tapa kasvattaa ja ylläpitää lihasmassaa. Lauri kuitenkin harjoittelee myös kehonpainoliikkeitä, kuten punnerruksia ja vatsalihaksen lankutusta, sillä ne parantavat kehonhallintaa ja vahvistavat vartaloa.

 

Raskaan treenin päätteeksi Niemi nauttii proteiinia sisältävän palautusjuoman. Palautuminen on tässä lajissa erityisen tärkeää mahdollisten lihasvaurioiden ja loukkaantumisien välttämiseksi. Niemen mukaan parasta kuntosalilla käymisessä on se, että tulokset näkyvät oikeita tekniikoita käyttämällä nopeasti. Myös itsevarmuus kasvaa, kun kokee olevansa fyysisesti hyvässä kunnossa.