Aloittelevalle kuntosalin asiakkaalle suurimmat ponnistukset voivat olla pään sisällä.

Kuntosaliharrastusta harkitseva voi pelätä tulevansa kiusatuksi − kiusaaja voidaan joutua sulkemaan kuntosalin palveluista

Kuntosalilla käynti on hyvä, liikunnallinen harrastus. Peloista johtuen kynnys uuden harrastuksen aloittamiseen voi olla kuitenkin korkea.

Kuntosaliharrastuksen aloittaminen voi olla jännittävä asia. Ihmisillä voi olla esimerkiksi ennakkoluuloja ja pelkoja kuntosaleihin liittyen. Ulkonäköpaineet ja tuleminen hyväksytyksi uuteen ympäristöön ovat asioita, jotka voivat askarruttaa aloittelijan mieltä.

Tamperelaisen kuntosali Fressin keskusvastaava Martti Eriksson kertoo, että kuntosaliharrastuksen aloittamista halutaan helpottaa. Hän sanoo, että kuntosali- ja liikuntakeskusten pitää olla avoimia ja vastaanottavaisia kaikkien asiakkaiden tarpeille.

− Matalan kynnyksen vaihtoehtoja täytyy löytyä. Vaihtoehtoja on ihmisille, jotka tarvitsevat turvallisen alun ja joilla on muita aloittamiseen liittyviä haasteita.

Joskus kuntosaleilla voi tapahtua myös kiusaamista. Tampereen Fressissä tapauksia ei ole ollut, mutta mikäli sellaisia ilmenisi, niihin puututtaisiin Erikssonin mukaan välittömästi. Asia otettaisiin käsittelyyn osapuolten kanssa.

− Ensin selvitetään tietysti faktat ennen etenemistä. Jos selvästi huomataan, että kiusaamista on ollut, kiusaaja voidaan joutua poistamaan kuntosalilta ja myös palveluista, ettei hän pääse niitä hyödyntämään.