Rokotuspaikoille odotetaan pian ruuhkaa.

Maksutonta influenssarokotetta tarjotaan nyt kaikille alle 7-vuotiaille – ”Odotettavissa on ruuhkaa rokotuspaikoilla”

Kansallinen rokotusohjelma laajenee tänä syksynä. Tampereen kaupungilla toivotaan, että mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen hankkia ilmainen rokote.

Tänä talvena yhä useammassa perheessä on mahdollisuus välttyä jokavuotiselta influenssaepidemialta, sillä influenssarokote on nyt ensimmäistä kertaa maksuton kaikille alle 7-vuotiaille lapsille. Aikaisemmin ilmaisen rokotteen ovat saaneet vain alle 3-vuotiaat.

Hoitotyön päällikkö Leena Vekara Tampereen kaupungilta kertoo, että rokotuksiin osallistuminen on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi. Neuvoloissa on lisätty avoimia rokotuspäiviä, joihin voi osallistua ilman ajanvarausta. Myös mahdollisuus sähköiseen ajanvaraukseen joustavoittaa osaltaan rokotuksen hankkimista.

Lasten rokottaminen on tärkeää, sillä he ovat erityisen tehokkaita influenssaviruksen levittäjiä. Leena Vekara toivookin, että maksuttomuus lisää intoa taudilta suojautumiseen.

– Toivomme, että rokotustilaisuudet riittävät ja kaikki halukkaat saavat rokotteen.

Ilmaiseen influenssarokotteeseen ovat aiempien vuosien tapaan oikeutettuja myös raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet sekä sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Niin ikään rokotus on maksuton asepalvelukseen astuville, sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstölle ja opiskelijoille sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille.