Uusi taksilaki kerää kuskit kaupunkien keskustoihin – velvollisuudentunne saa päivystämään syrjäseuduilla

Heinäkuussa voimaan tullut uusi taksilaki toi monia muutoksia taksiliikenteeseen. Kuljettajille uudistus on mahdollistanut uudenlaisen liikkumavapauden.

Muutama kuukausi sitten Suomen taksiliikenne mullistui, kun tiukasti säännellystä järjestelmästä siirryttiin täysin markkinoiden ehdolla pyörivään taksijärjestelmään. Hinnoittelu vapautui, pakollisesta kuljettajakurssista luovuttiin, eikä taksiautojen- tai kuljettajien määrää ole enää rajoitettu.

Nokialainen taksinkuljettaja Samu Reinikainen kertoo, että merkittävintä uudistuksessa on ollut vapaus hankkia kyytejä mistä vain haluaa, ilman että on enää sidottu tiettyyn asemapaikkaan. Asiakkaille muutos on ollut Reinikaisen mukaan huomaamattomampi.