Tuhat pirkanmaalaista pääsee hoitamaan suunsa terveyttä yksityiselle huokeaan hintaan.

Yksityiselle hammaslääkärille voi nyt varata ajan julkisen hinnalla – kokeiluun otetaan torstaina vielä 500 pirkanmaalaista

Kesällä jopa tunnistautumissivut kaataneeseen kokeiluun otetaan keskiviikkona ja torstaina yhteensä 1000 ihmistä lisää. Keskiviikkona Tampereen ja Oriveden paikat täyttyivät alle kymmenessä minuutissa.

Pirkanmaalla järjestettävään suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun otetaan tämän viikon keskiviikkona ja torstaina tuhat ihmistä lisää, viisisataa molempina päivinä. Kokeilussa on mahdollista päästä yksityiselle hammaslääkärille samaan hintaan kuin julkisella puolella.

Tampereelle ja Orivedelle ensimmäisenä päivänä varatut 375 paikkaa kokeiluun täyttyivät alle kymmenessä minuutissa. Esimerkiksi Vesilahdelle oli kuitenkin paikkoja auki vielä yli puoli tuntia ilmoittautumisen avautumisen jälkeen.

Yhteensä molempina päivinä paikkoja on 750 tamperelaiselle ja orivesiläiselle, 125 pirkkalalaiselle ja vesilahtelaiselle sekä 125 nokialaiselle. Myös valkeakoskelaiset voivat yhä osallistua kokeiluun, sillä Valkeakosken kiintiössä on vielä vapaana keväällä jakoon tulleita paikkoja lähes sata.

Projektipäällikkö Anna Maria Heikkinen kehottaa ilman paikkaa jääneitä yrittämään torstaina kello 13 uudestaan, kun kokeiluun on jaossa vielä toiset 500 paikkaa.

– Sivulla kannattaa olla valmiina jo hyvissä ajoin ennen yhtä. Jossain määrin kokeiluun pääseminen on kuitenkin kiinni myös säkästä.

Suositun kokeilun ensimmäinen kierros järjestettiin toukokuussa. Silloin kokeiluun yritti päästä 100 000 ihmistä yhtä aikaa, ja kokeiluun kirjautumiseen vaadittava kansallinen Suomi.fi-tunnistautumispalvelu kaatui.

Heikkinen kertoo, että tällä kerralla tunnistautumispalvelun, potilastietojärjestelmien ja ilmoittautumissivun toiminta varmistettiin jo viikkoja etukäteen.