Pöytätenniksen pelaamisessa voi olla omat haasteensa. Kuva: Petteri Takala

Pöytätennis kärsii arvostuksen puutteesta − ”Lajia pidetään mukavana lämmittelynä tai leikkinä”

Olosuhteet pöytätenniksen pelaamiseen ovat Suomessa monessa paikassa kehnot. Suomessa pieni urheilulaji jää usein muiden jalkoihin.

Monissa liikunta- ja tenniskeskuksissa tilat ovat haastavat pöytätenniksen pelaamiseen. Esimerkiksi squashissa tai sulkapallossa kenttä ja sen ympäristö ovat pelaamiseen soveltuvat, mutta pöytätenniksessä asia ei aina ole näin.

Pitkään pöytätenniksen parissa työskennellyt lajiasiantuntija Petteri Takala sanoo, että haasteet johtuvat lajin arvostuksen puutteesta.

− Pöytätennistä ei aina nähdä edes urheilulajina, vaan sitä pidetään mukavana lämmittelynä tai vähän kuin leikkinä. Se näkyy esimerkiksi useissa tennishalleissa siinä, että niissä on monesti vain yksi pöytä, ja sekin voi olla laitettu käytävälle. Ja siitä pitäisi sitten maksaa.

Takala toteaa, että vaikka pöytätennis on Suomessa pieni laji, myös kustannukset ovat pienet. Hänen mukaansa Suomen kaltaisessa urheilumaassa pöytätennikseen olisi helppo panostaa enemmän.

Tampereen Sisätenniksen liikuntavastaava Alpo Kuisma kertoo, että heillekin pöytätenniksestä on tullut palautetta ja että siihen on reagoitu.

− Olemme pystyttäneet pöydän viereen sermin, jotta pelaaminen olisi rauhaisampaa. Pöytien määrää emme juuri nyt pysty lisäämään rajallisista tiloista johtuen.