Museocon houkutteli kävijöitä Vapriikkiin – roolipelaamisessa kiinnostaa vapaus luoda ja käyttää mielikuvitusta

Vapriikissa järjestettiin 4. marraskuuta Museocon-roolipelitapahtuma, joka liittyi Vapriikin Astuit ansaan -roolipelinäyttelyyn. Tapahtuma houkutteli paikalle niin roolipelaamisen konkareita kuin vasta-alkajiakin.

Tampereen Vapriikissa järjestetty Museocon esitteli suomalaisen roolipelaamisen historiaa. Astuit ansaan -näyttelyn yhteydessä järjestetyssä tapahtumassa oli puhumassa roolipelaamisen harrastajia ja pelimaailman ammattilaisia. Museoconissa vierailijoilla oli myös mahdollisuus istahtaa itse pöydän ääreen ja pelata roolipelejä niiden suunnittelijan johtamana.

Museoconissa pelinjohtajana toimiva Mikko Wahlroosin mukaan tapahtuma houkutteli paikalle niin aiheesta ennestään tietämättömiä uusia pelaajia kuin vanhoja konkareitakin. Pelaamaan saavuttiin usein jopa koko perheen voimin.

– Roolipeleissä kiehtoo mielikuvituksen käyttö, ja se, että pelatessa on mahdollisuus asioihin, mihin ei oikeassa maailmassa pysty, kertoo jo pienestä pitäen roolipelaamista harrastanut Jaakko Elorae.