Tampereen joukkoliikenne saa vihdoin mobiililipun – luvassa muitakin uudistuksia digipalveluihin

Kaupunki uudistaa joukkoliikenteen digipalvelut vuodenvaihteessa. Bussilipun ostaminen onnistuu uudistusten myötä vihdoin myös puhelimella. Monissa muissa kaupungeissa lipun on voinut ostaa mobiilisovelluksella jo kauan.

Tampereen joukkoliikenteessä otetaan vuodenvaihteessa käyttöön mobiililippusovellus. Sovellus mahdollistaa matkan maksamisen sähköisesti, ja lipun saa käyttöönsä heti. Busseihin tulee uudet kortinlukijat, jotka lukevat mobiililipun puhelimen näytöltä.

Aluksi sovelluksessa voi ostaa vain kertamatkoja. Uudistuksista vastaavan projektipäällikön Jukka Purasen mukaan mobiilissa saatetaan myöhemmin alkaa myydä myös kausilippuja.

Tampere saa mobiililipun verrattain myöhään. Esimerkiksi Helsingissä, Oulussa ja Turussa lipun on voinut ostaa puhelimeensa jo pitkään.

Moreenimedian haastattelemat joukkoliikenteen käyttäjät eivät olleet vielä kuulleet uudistuksesta. Kiinnostusta mobiililippua kohtaan kuitenkin löytyi.

Purasen mukaan mobiililippu on osa suurempaa joukkoliikenteen digipalveluiden uudistusta. Uudistuksen myötä bussien reaaliaikaseuranta ja aikataulupalvelut yhdistyvät perinteisen reittioppaan kanssa.