Alma Media perusteli henkilöstövähennyksiä muun muassa valtakunnallisen printtimainonnan laskulla (Kuva: pixabay).

Media-alalla lisää huonoja uutisia – Aamulehti vähentää työntekijöitään

Aiemmin syksyllä uutisoitiin lehtitalo Alma Median vähentävän työntekijöitään. Torstaina yt-neuvottelut tulivat päätökseensä ja vaikutus koskee 17:ää henkilöä Aamulehdessä.

11 työntekijää päätettiin irtisanoa. Irtisanomisen vaihtoehtona he kaikki päättivät tarttua eropakettiin, kertoo Aamulehden toimituksen luottamushenkilö Sari Sainio. Lisäksi yt-neuvottelujen johdosta kuudelle työntekijälle löytyi uusi tehtävä toimenkuvanmuutoksella tai uudelleensijoituksella.

Vastalauseena päätöksille henkilöstö marssi ulos toimituksesta puoliltapäivin torstaina. Aamulehden toimitusosastosta kommentoitiin Ylelle pelosta, että pirkanmaalaisten tiedonsaannin monialaisuus, riittävyys ja riippumattomuus vaarantuvat. Alma Consumerin johtaja Kari Kivelä sen sijaan perusteli yt-neuvottelujen johtuvan valtakunnallisen printtimainonnan laskulla ja paikalliseen sisältöön keskittymisellä.

Tämän syksyiset yt-neuvottelut ovat jo neljännet Alma Medialla 2010-luvulla. Tänä syksynä lokakuussa myös Sanoma Media Finland tiedotti yt-neuvotteluistaan.

Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Katja Lehtisaari kommentoi, että taustalla on luultavasti media-alan murros. Painettujen mediasisältöjen tilausten ja lukijoiden määrät ovat vähentyneet, mikä johtaa työpaikkojen epävarmuuteen.