Uudessa Moreeni-lehdessä Lapin matkailua, ystäväongelmia ja opiskelijoiden velka-ahdinkoa

Uudessa Moreeni-lehdessä mietitään, miten Lapista tehdään kestävä matkailukohde, mitä on saamelainen pop-kulttuuri ja millaista on velkakierteessä olevan opiskelijan elämä.

Tampereen toimittajakoulutuksen uusi Moreeni-lehti 5/2018 on ilmestynyt. Moreeni perehtyy tällä viikolla muun muassa Lapin matkailuun ja pohtii, voiko alueesta tulla kestävän matkailun mallikohde. Lapin turistimäärien ennustetaan tuplaantuvan lähivuosina, ja matkailualan asiantuntijoiden mukaan kestävä kehitys on erityisen tärkeää ottaa suunnittelussa huomioon juuri nyt.

Moreeni tutustui myös Maijaan, jolla on maksuhäirintämerkintä ja ulosotossa yli 100 000 euroa. Tästä huolimatta Kela pakottaa Maijan ottamaan lisävelkaa opintoja varten. Moreeni perehtyi tarkemmin Maijan ja hänen kohtalotovereidensa eli velkakierteessä rimpuilevien opiskelijoiden tilanteeseen.

Moreeni pääsi vierailulle myös 19-vuotiaan Iina Aaltosen luo, joka sokeudestaan huolimatta opiskelee ja harrastaa juuri sitä mitä haluaa. Lisäksi Moreeni-lehdessä vieraillaan vauvojen kanssa taidemuseossa, kerrotaan lämpenevän ilmaston ahtaalle ajavista naaleista, tutustutaan saamelaisen pop-kulttuurin nykytilaan ja ihmetellään, miksi ystäviä pitäisi konmarittaa.

Moreeni on Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen viikkolehti. Tampereen toimittajakoulutuksella on ollut säännöllisesti ilmestyvä julkaisu vuodesta 2002 lähtien.