FjellReven on musiikkia harrastava opiskelija, joka heittää insinöörivitsejä ja viihtyy toisinaan kaulapannassa.

Koiran kaksoiselämä  – BDSM-aktiivi nauttii alistumisesta ja rapsutetuksi tulemisesta

Bar Bertelin alakerrasta vietetään tamperelaisen Rsyke ry:n järjestämää kinkyjen tapaamista. Nimityksellä viitataan BDSM:stä ja fetisismistä kiinnostuneisiin ihmisiin. FjellReven-nimimerkillä esiintyvän nuoren miehen fetissi on tulla kohdelluksi koirana.

Pet play on valtasuhteisiin perustuva BDSM-roolileikki, jossa alistuva osapuoli esiintyy eläimenä. Dominoivampi osapuoli toimii kouluttajana.

– Pet play on joillekin täysin ei-seksuaalista. Toisille taas sitä, että vedetään kamat päälle ja pannaan villisti. Variaatioita on ääretön määrä, kaksi vuotta toiminnassa mukana ollut FjellReven selittää.

Kaverit kutsuvat häntä Fjellikseksi.

Hänelle Pet play on muun muassa alistumista ja kivusta nauttimista. Välillä häntä piiskataan. Toisinaan käytössä ovat köydet, joskus injektioneulat. Koirana olo on hänelle toisaalta muutakin kuin masokismia.

– Välillä parasta on löhötä ja katsoa leffaa, vaikkei siitä mitään tajuaisikaan.

FAKTA

Kinky

  • BDSM on kattokäsite muun muassa sitomiseen, alistamiseen ja kipuun liittyvälle, yleensä seksuaaliselle toiminnalle.
  • Fetissi tarkoittaa yleensä seksuaalista mielihyvää aiheuttavaa materiaalia, esinettä tai asiaa.
  • Rsyke ry järjestää Tampereella kinkyille vertaistukitapaamisia, sitomisiltoja, seminaareja sekä muuta kulttuuritoimintaa. Tapahtumat ovat etupäässä kaikille avoimia.
  • Sadomasokismi poistui Suomessa tautiluokituksesta vuonna 2011.
  • Seta ry ei laske kinkystä seksuaalisesti kiinnostuneita ihmisiä osaksi seksuaalivähemmistöjä.

Rooliin eläytyy vahvasti. “Koiratilassa” hän ei yleensä ymmärrä puhetta tai osaa kommunikoida sanoilla. Rooli rentouttaa ja auttaa pakenemaan harmaata arkea.

– Jotkut nollaavat vetämällä perseet, minä taas röhnöttämällä kaverin sohvalla rapsutettavana.

Kiinnostus lähti välineistä

Lateksiset asut vetivät Fjellistä puoleensa jo nuorena. Lukioaikoina hän löysi internetistä yhdysvaltalaisvalmistajan, joka tekee koiramaskeja käsityönä. Parin vuoden päästä Fjelliksen kaverilta sattui löytymään kumipuku sekä ylimääräinen koiramaski.

– Vetäisin sen päähän, katsoin itseäni peilistä ja tajusin, että tämä on minun juttuni.

Koiran päät eivät ole tusinatuotteita. Kalleimmillaan käsin tehty maski saattaa maksaa lähes viisisataa euroa. Tänään mukana oleva kappale oli edullisempi, vain reilun satasen. Välineillä on hintaa, mutta niitä kertyy silti helposti:

– Kaksi koiramaskia, pieni pino lyömävälineitä, muutamat erilaiset valjaat, kaulapantoja, talutushihnoja, vyöllä kiinnitettävä silikonihäntä, silmäsiteitä, suukapuloita sekä kumiset housut, kauluspaita ja hanskoja, Fjellis listaa.

Pöytäseuruetta hymyilyttää.

Tapahtumiin Fjellis pukeutuu perusteellisesti, mutta tavalliseen illanviettoon riittää pelkkä maski.

Yhteisöllisyyttä ja luottamusta

Pet play -kulttuuri on Suomessa hyvin uutta, eikä yksin lajin ympärille keskittyviä tapahtumia ole vielä järjestetty. Fjellis oli kuitenkin syyskuussa järjestetyssä Tampere Fetish Factoryssa pitämässä vertaistyöpajaa, jossa halukkaat pääsivät tutustumaan välineisiin ja rapsuttamaan “lemmikkejä”. Vaikka Fjellistä voidaan pitää Suomen ensimmäisenä lemmikkileikkiaktiivina, kokee hän olevansa vielä keltanokka Tampereen kinky-piireissä:

­– Me pyöritään aika paljon meidän omassa “hauvanurkassa” kavereiden kanssa.

Nimimerkillä esiintyminen on osa kulttuuria, eikä suurin osa baarissa olijoista edes tiedä toistensa etunimiä. Vain muutama ystävä BDSM-maailman ulkopuolelta on kuullut Fjelliksen koiruuksista. Puoliso tietää myös asiasta, muttei itse osallistu leikkeihin.

– Välillä ulos lähtiessäni kysyn häneltä: “Onko tämä hyvä asu?” Silloin hän katsoo vähän aikaa ja toteaa että “ok”.

Pöytäseurueen käsityksen mukaan piireissä tavallista on, että haluja toteutetaan sekä seurustelukumppanin että muiden ihmisten kanssa.

– Tärkeintä on avoimuus, jolloin kaikki osapuolet tietävät kaikesta, Fjellis painottaa.

Keskinäinen luottamus onkin koko homman ydin.

– Jos ei tule toisen kanssa toimeen siviilissä, ei tule toimeen kinky-puolellakaan.