Museokortti on suosittu lahjaidea – myynti ylitti 200 000 kappaleen rajan

Museokortti on pääsylippu 280 museoon ympäri Suomen. Tampereen museokeskus Vapriikki on yksi suosituimmista museokortin käyttökohteista.

Vuonna 2015 lanseeratun museokortin myynti ylitti marraskuussa 200 000 kappaleen rajan. Museoiden kävijämäärät ovat kasvaneet yli kolmanneksella kortin käyttöönoton jälkeen. Kortilla on vierailtu museoissa ympäri Suomen jo yli 2 miljoonaa kertaa.

Museokeskus Vapriikin näyttelypäällikkö Marjo-Riitta Saloniemi kertoo museokortin vaikuttaneen positiivisesti myös Vapriikin kävijämääriin. Saloniemen mukaan noin 15 prosenttia vierailijoista käyttää museokorttia.

Käynnissä oleva joulusesonki kiihdyttää korttien myyntiä. Saloniemi kertoo kortin olevan suosittu joululahjaidea museoista pitävälle.