Apteekkari Eila Tervola uskoo, että uusi verkkoapteekkialusta lisää asiointia nettiapteekissa. Tällä hetkellä Tesoman apteekissa etenkin reseptilääkkeistä vain muutama ostetaan netissä. Kuva: Pixabay

Nettiapteekkien määrä lähes kaksinkertaistuu keväällä – ”Digitalisaatiossa on oltava mukana”

Lähes 200 apteekkia ottaa keväällä käyttöön uuden verkkokauppa-alustan. Tamperelainen apteekkari uskoo, että alusta lisää verkkoasiointia apteekeissa.

Suomen Apteekkariliiton mukaan verkkoapteekkien määrä kaksinkertaistuu, kun keväällä otetaan käyttöön liiton kehittämä uusi verkkoalusta. Lähes 200 apteekkia on ennakkotilannut alustan. Tällä hetkellä Suomessa on käytössä hieman yli 100 nettiapteekkia.

Tuore kyselytutkimus osoittaa, että mahdollisuus asioida apteekissa netin välityksellä on suomalaisille tärkeää. Uudella verkkoalustalla asiakas voi esimerkiksi tilata reseptilääkkeitä tai varata ajan farmaseutin neuvontaan.

Myös Tesoman apteekki Tampereella on ennakkotilannut uuden verkkoalustan käyttöönsä. Apteekkari Eila Tervola selittää valintaa sanomalla, että kehityksessä mukana oleminen on apteekkialallakin tärkeää.

– Digitalisaatiossa on oltava mukana. Koska tässä on kyseessä Apteekkariliiton kehittämä alusta, siinä tulee moni asia kätevästi valmiina.

Tesoman apteekissa on ollut jo neljä vuotta käytössä oma verkkoapteekki, mutta tällä hetkellä vain murto-osa palvelutilanteista tapahtuu netissä. Tervola uskoo Apteekkariliiton uuden verkkoalustan muuttavan tilannetta.

– Kuvittelisin, että se helpottaa ja lisää verkkoasiointia apteekeissa.