Linja 2 liikennöi pääosin kaupungin keskustassa. Kuva: Pixabay

Bussiin pääsee pian sisälle keskiovista – kokeilussa selvitetään, nopeutuuko liikennöinti

Kokeilu alkaa Tampereella ensi maanantaina linjalla 2, ja se kestää näillä näkymin kesään asti.

Ensi maanantaista lähtien osa tamperelaisista bussimatkustajista voi leimata matkakorttinsa myös keskiovella kortinlukulaitteella, joten kokeilun aikana matkustaja voi nousta bussin kyytiin myös keskiovesta. Kokeilussa ovat mukana linjan 2 bussit, jotka liikennöivät Rauhaniemen ja Pyynikintorin välillä. Tampereen seudun joukkoliikenne selvittää, nopeuttaako useiden sisäänkäyntien käyttö liikennöintiä ja pysyvätkö bussit siten paremmin aikataulussa.

Tampereen kaupungin joukkoliikennejohtajan Mika Periviitan mukaan aloitteita kokeiluihin on tullut vuosien varrella useita. Raitiovaunuliikenteen aloitus Tampereella ja edelleen kasvavat matkustajamäärät vaativat joukkoliikenteeltä nyt uusia käytäntöjä.

–  Raitiotiessä on ollut tällainen järjestelmä jo vuosia, joten bussit ovat luonnollisesti seuraavaksi vuorossa, kertoo Periviita.