Pelastakaa lapset ry järjestää nuorille eri teemoihin liittyviä chatteja. Kuva: Pixabay

Pelastakaa lapset ry avasi kriisichatin lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten takia – ”Jos uutisissa on pinnalla jotain nuoria järkyttävää, niin keskustelua tarvitaan”

Nuori voi liittyä mukaan ryhmäkeskusteluun tai käydä keskustelua kahdestaan Pelastakaa lapset ry:n ohjaajan kanssa.

Pelastakaa lapset ry tarjoaa nuorille mahdollisuuden keskustella viikonloppuna laajasti uutisoiduista, lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista yhdistyksen ylläpitämässä kriisichatissa.

– Vastaavia kriisichatteja on järjestetty aiemmin esimerkiksi kouluampumisten ja Konginkankaan bussiturman jälkeen, kertoo yhdistyksen Netari-palvelun erityisasiantuntija Antti Järventaus.

Järventauksen mukaan Pelastakaa lapset ry:ssä seurattiin viikonloppuna lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin liittyvää uutisointia tarkasti. Päätös kriisichatin järjestämisestä tehtiin sunnuntaina, kun Oulun ja Helsingin sekusaalirikostapaukset saivat aikaan laajaa keskustelua mediassa.

– Kun valtakunnallisesti uutisoidaan jostain lapsia ja nuoria ahdistavasta ja järkyttävästä tapahtumasta, pyrimme järjestämään nuorille mahdollisuuden keskustella aiheesta.

Järventaus ei osannut etukäteen arvioida kriisichatin osallistujamäärää.