Kuva: Pexels

Kokaiinia takavarikoitiin Pirkanmaalla edellisvuotta enemmän – käyttö lisääntyy ja valvonta tehostuu

Kokaiinia takavarikoitiin Tampereen ja lähikuntien kaduilta 411,7 grammaa vuonna 2018. Vuonna 2017 vastaava luku oli vain 6,2 grammaa.

Sisä-Suomen poliisilaitos tehosti viime vuonna huumausainerikollisuuden torjuntaa Pirkanmaalla ja koko Sisä-Suomen poliisin alueella. Rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoo, että resursseja lisättiin lisäämällä työvoimaa. Tutkinnassa on mukana enemmän ihmisiä ja huumekoira.

Valvonnan tehostaminen on keskittynyt Tampereelle ja Pirkanmaan alueelle. Huumeidenkäyttörikokset ovat lisääntyneet merkittävästi Tampereella. Kinnusen mukaan tämä johtuu sekä valvonnan tehostumisesta että käytön lisääntymisestä.

– Huumeiden saatavuus on jatkuvasti helpompaa ja huumeista ollaan valmiita maksamaan enemmän, Kinnunen toteaa.

Huumausaineisiin liittyvien rikosilmoitusten määrä nousi vuodentakaisesta huomattavasti. Vuonna 2017 tehtiin 265 ilmoitusta, vuonna 2018 niitä tehtiin 446.

Kokaiinin osuus huumausaineiden takavarikoista on suuri. Vuonna 2017 kokaiinia takavarikoitiin kaduilta 6,2 grammaa, viime vuonna 411,7 grammaa. Myös amfetamiinia löydettiin laajalta alueelta. Takavarikoita tehtiin 147, mikä on noin 50 enemmän kuin edellisvuonna. Kaikkiaan amfetamiinia takavarikoitiin reilut 4,3 kiloa, joka on hieman vähemmän kuin vuotta aiemmin.