Lateksista ja remmeistä tuli uusi normi – alternativemalli haaveilee töistä ulkomailla

Kiia Siilaa ei kiinnosta vaikka joku ihmettelisi hänen alusvaatekuviaan tai lateksisia vaatteitaan. Siila esiintyy alternativemallina niin elokuvissa, valokuvissa kuin musiikkivideoillakin.

Kiia Siilaa eivät korkeat korot huimaa. Hän päätyi alternativemalliksi, kun tuttava etsi liikkeelleen malleja. Hakemukseen Siila kirjoitti pitävänsä huonosta huumorista ja asia oli sillä selvä. Siila esiintyy kuvissa esimerkiksi lateksivaatteissa, erilaisten remmien ja köysien kanssa tai vaikkapa merenneitopyrstössä. Suomessa hän on päässyt esiintymään eri yhtyeiden musiikkivideoilla ja jopa elokuvissa. Siila haluaisi päästä tekemään mallin töitä myös ulkomailla.

Taiteilijanimellä Neon Ira esiintyvä Siila on tehnyt alternativemallin töitä parin vuoden ajan. Siila kertoo tekevänsä mallikeikkoja harrastemielessä, sillä Suomessa on vaikea päästä tienaamaan mallin töillä. Kuvillaan hän tahtoo rikkoa rajoja, vaikka kohtaakin paljon ennakkoluuloja. Tulevaisuudessa Siila haluaisi opiskella joko lääketiedettä tai bioteknologiaa.