Maria Muilun kommentti: Puhelinsovellus pelkistää painoni peliksi

Itsensä mittaaminen on muotia. Älypuhelimeen on ladattavissa lukuisia ilmaisia sovelluksia, joilla voi pitää kirjaa milloin mistäkin: juoksulenkeistään, ateriarytmistään, veden juomisestaan. Sovellukset ovat miellyttävän näköisiä ja helppokäyttöisiä, ja ne vaativat säännöllistä huomiota hymiöiden kyllästämillä ilmoituksilla.

Painonpudotuksen apuna käytettävät sovellukset hyödyntävät puhelimeen ladattavista peleistä tuttua mallia, joissa suostuttelevat ilmoitukset ja visuaalinen ulkoasu kannustavat yhä suurempiin tavoitteisiin. Oikean elämän ja pelien sekoittuminen voi kuitenkin olla ongelmallista. Ihmiskeho on monimutkainen kokonaisuus, jonka kaikkia oikkuja puhelinsovellus ei pysty ymmärtämään.

Pelit ovat hauskoja, mutta terveellisiä elämäntapoja ei kannata perustaa sovellusten varaan. Oman kehon kuuntelu on mittaamista mielekkäämpää.

Millaisia ongelmia painonhallinnan sovelluksiin liittyy? Lue tutkiva uutinen täältä.