Sähköauton latauksen hinta riippuu latauspisteestä.

Sähköautoilu kallistuu Tampereella – kaupungin latauspisteet muuttuvat maksullisiksi

Sähköautojen lataaminen on ollut maksutonta Tampereen kaupungin latauspisteillä vuoden 2016 syksystä lähtien. Tilanne muuttuu ensi kuun alussa.

Tampereen kaupungin sähköautojen latauspisteet muuttuvat maksulliseksi maaliskuun alusta alkaen. Kaupunki ottaa maksut käyttöön ollakseen yhdenvertainen yksityisten latausoperaattorien kanssa. Yhdyskuntalautakunta päätti asiasta viime kuun lopussa.

Latauksen hinta perustuu ladatun energian määrään. Pikalatauksen hinta Rongankadun ja Laukontorin latauspisteillä tulee maksamaan 20 senttiä kilowattitunnilta. Muilla kaupungin omistamilla latauspisteillä lataaminen maksaa 15 senttiä kilowattitunnilta. Tällöin 24 kilowattitunnin kokoisen akun täyteen lataaminen maksaa 3,6 euroa. Pysäköinti latauksen yhteydessä on ilmaista.

Esimerkiksi ABC Lahdesjärvellä sijaitsevan Fortum Charge&Drive pikalatauspisteellä lataaminen maksaa 20 senttiä minuutilta. Täten samankokoisen 24 kilowattitunnin kokoisen akun täyteen lataaminen maksaa 5,7 euroa.

Ensimmäiset kaupungin sähköautojen latauspisteet saapuivat Tampereelle syksyllä 2016. Tällä hetkellä latauspisteitä on seitsemässä eri kaupunginosassa. Lataaminen on ollut alusta alkaen ilmaista. Maksuttomuuden oli tarkoitus olla kannustimena sähköisen liikenteen lisääntymiselle. Maksuttoman jakson aikana on myös varmistettu latauslaitteiden toimivuus sekä kerätty käyttökokemuksia.