Milleniaaleja kutsutaan jo burn out -sukupolveksi – Miksi nuoret uupuvat ja mitä sille voi tehdä?

Nuorten uupumus on noussut viime aikoina otsikoihin, mutta miksi? Kevään viimeisessä TV-makasiinissa aiheesta ovat keskustelemassa opiskelijoiden mielenterveyttä edistävän Nyyti ry:n hankekoordinaattori ja väitöstutkija Atte Rimppi sekä Tampereen ylioppilaskunnan sosiopoliittinen vastaava Laura Kaipia.

Milleniaalit eli 1980- ja 2000-lukujen välillä syntyneet kokevat edeltäviä sukupolvia rankempia paineita niin työelämässä, opiskeluissa kuin vapaa-ajalla. Ilmiö on mennyt jo niin pitkälle, että koko sukupolvea on alettu kutsua ensimmäiseksi burn out -sukupolveksi.

Makasiinissa etsimme ongelmalle syitä, muta myös ratkaisuja. Voisiko paljon parjattu sosiaalinen media olla tämänkin ilmiön alkulähteenä, vai saako se synninpäästön? Entä mitä kannattaa tehdä, jos juuri nyt tunnistaa olevansa uupunut?

Ohjelman insertissä näemme lisäksi opiskelijoiden mietteitä aiheesta ja syvennymme tarkemmin siihen, miksi unettomuus vaivaa nuoria ihmisiä.