Useat suomalaiset aikovat lisätä kestävää liikkumista, kuten kävelyä, pyöräilyä ja julkisen liikenteen käyttöä, seuraavan viiden vuoden aikana.

Ilmastotietoisuus kannustaa Tampereen nuoria aikuisia suosimaan julkista liikennettä – ”Nyt harkitsisin oman auton hankkimista vielä tarkemmin”

Huoli ilmastosta vaikuttaa myös liikkumiseen liittyviin valintoihin. Nuoret tamperelaiset tarttuvat auton ratin sijasta mieluummin pyörän tankoon.

Noin 40 prosenttia ihmisistä kertoo muuttaneensa omaa toimintaansa ilmastonmuutoksen vuoksi, kertoo tuore ilmastobarometri. Yhtä suuri osa vastaajista aikoo vähentää seuraavan viiden vuoden aikana autoilua ja lisätä sen sijaan kestävää liikkumista.

Moreenimedian gallupissa kysyttiin nuorilta aikuisilta, kuinka tietoisuus ilmastonmuutoksesta on vaikuttanut heidän suhtautumiseensa yksityisautoilua kohtaan. Kaikki vastaajat kertoivat suosivansa arjessaan autoilun sijasta kävelyä ja pyöräilyä sekä julkista liikennettä.

Gallup osoitti, että vaikka nuorilta aikuisilta usein löytyy täysi-ikäisyyden kynnyksellä hankittu ajokortti, ei oma auto ole välttämätön kaupungissa.

‒ Tampereella asuessani en ole kokenut omaa autoa tarpeelliseksi, mutta nyt harkitsisin sen hankkimista vielä tarkemmin, kertoo Suvi Iivari.

Joillekin vastaajista ajokortille tulee kuitenkin käyttöä työelämässä.

Gallupiin vastasivat Jasmiini Kaasinen, Paulus Palokangas ja Suvi Iivari.

 

Jasmiini Kaasinen, 27
Paulus Palokangas, 20
Suvi Iivari, 32

 

Millaisia asenteita suomalaisilla on kestävästä liikkumisesta? Lue lisää täältä.