Vuosia Kalevassa asunut Susanna Maunula uskoo alueen ulkonäön parantuvan työmaiden valmistuessa.

Kalevan kehittyminen herättää asukkaissa ristiriitaisia ajatuksia – ”Suuri osa vehreistä alueista on korvattu kerrostaloilla”

Rakentaminen on ollut käynnissä Kalevassa jo useiden vuosien ajan. Rakennustyömaat haittaavat välillä asukkaiden arkea, mutta tilanteen väliaikaisuus auttaa pysymään myönteisenä.

Moreenimedia selvitti Tampereen Kalevassa asukkaiden mielipiteitä asuinalueen kehittymisestä ja sen ulkonäöstä. Gallupiin vastanneet suhtautuivat kielteisesti alueen keskeneräiseen ulkonäköön, mutta uskoivat yleisilmeen parantuvan rakentamisen loppuessa. Gallupiin osallistuivat Henna Varjola, Sirkku Sippola ja Susanna Maunula.

Viime vuosina Kalevan kaupunkikuvaan nousseet uudisrakennukset koettiin maisemaan sopivia. Rakentamisen paljous herätti kuitenkin vastaajissa myös kritiikkiä. Susanna Maunula oli harmissaan rakentamisen vaikutuksista alueen vehreyteen.

– Valitettavasti suuri osa Kalevan vehreistä alueista on korvattu kerrostaloilla. Toivoisin, että rakentamisessa hyödynnettäisiin esimerkiksi viherkattorakentamista vehreyden palauttamiseksi.

Henna Varjola
Sirkka Sippola
Susanna Maunula

Minkälainen on asukkaiden rooli kaupunkikehityksessä? Lue lisää täältä.