Pekka Reinikainen aikoo asua vuokralla tulevaisuudessakin.

Tampereen hintatasoa pidetään edelleen kohtuullisena, vaikka samalla rahalla saisi enemmän muualta

Vuokralla asuminen yleistyy, mutta gallupiin vastanneista kaksi kolmesta asuu silti omistusasunnossa. 

Moreenimedia selvitti, miten tamperelaiset asuvat ja mitkä tekijät vaikuttavat päätöksen tekemiseen asuntoa hankittaessa. Gallupiin osallistuivat Pekka Reinikainen, Anni Järvinen ja Anu Heinäaho. Järvinen ja Heinäaho asuvat omistusasunnossa, Reinikainen vuokralla.

Asunnon hankintaan vaikuttavat vastaajien mukaan ensisijaisesti hinta ja sijainti. Tampereen hintatasoa kaikki pitävät kohtuullisena varsinkin pääkaupunkiseutuun verrattuna. Järvinen kertoo välillä pohtivansa, että samalla rahalla saisi paremman asunnon vähän sivummalta.

– Onhan sille toki syynsä, miksi isossa kaupungissa asunnot maksavat.

Pekka Reinikainen, 37
Anni Järvinen, 34
Anu Heinäaho, 41

Miksi vuokra-asuminen yleistyy? Lue lisää täältä.