Nuoret uskovat Instagram-julkaisujen voimaan kannanoton välineenä – ”Saattavat avata ihmisten silmiä ja kasvattaa ymmärrystä asioista”

Gallupiin vastanneet nuoret arvelivat Instagram-protesteilla olevan vaikutusta yhteiskuntaan ja nuorten poliittisen mielenkiinnon lisääntymiseen.

Moreenimedia selvitti tamperelaisten nuorten ajatuksia Instagramissa kesän ja kuluneen syksyn aikana tapahtuneista kannanottoista. Esimerkiksi alkukesästä Instagram värjäytyi mustaksi, kun Blackout Tuesday -hashtagilla jaettiin yli 22 miljoonaa mustaa kuvaa rasismin vastaisena mielenosoituksena.

Tamperelaiset Jessika Mikola, Monna Keinänen ja Aleksi Partio ovatkin huomanneet ilmiön yleistyneen sosiaalisessa mediassa.

Gallupiin vastanneet nuoret eivät olleet itse osallistuneet mielenosoituksiin sosiaalisen median välityksellä, mutta pitivät niitä merkittävinä ja uskoivat niiden levittävän tietoisuutta tärkeistä asioista.

– Uskon ehdottomasti, että saadaan vaikutusta aikaan ja tietoa levitettyä laajalle. Asiat nousevat herkemmin puheenaiheeksi, ja ovat ihmisten kielten päällä, Jessika Mikola arvelee.

Aleksi Partio
Monna Keinänen
Jessika Mikola

Lue gallup täältä.

Mitä asiantuntijat ajattelevat ilmiöstä? – Lue uutinen täältä