Mira Ekholm-Martikainen huomauttaa, ettei yhden kissan pelastaminen huonoista oloista riitä

Kissaa ei saa ottaa säälistä – päätöksen pitää olla harkittu

Suomessa hylätään Suomen eläinsuojeluyhdistyksen Seyn mukaan 20 000 kissaa vuodessa. Yhden kissan pelastaminen huonoista oloista ei ratkaise ongelmaa. Kiikoisten löytöeläinpalvelun Mira Ekholm-Martikainen toivoo, että kissa otettaisiin aina vastuulliselta kasvattajalta.

Hylättyjen kissojen lisäksi kissakriisiä pahentaa kissojen hallitsematon lisääntyminen. Vastuullinen kasvattaja huolehtii kissan leikkauttamisesta, rokotuksista ja madotuksesta ennen kuin kissa luovutetaan uuteen kotiin.

Ekholm-Martikainen muistuttaa, että yhden kissan pelastaminen ei ratkaise ongelmaa, vaan  kissan ottaminen säälistä ruokkii tilannetta .

– Muita kissoja ei saa jättää huonoihin oloihin kärsimään, vaan tilanteeseen pitää puuttua.

Vain 11 prosenttia löytöeläintaloihin päätyvistä kissoista palautuu omistajalleen. Ilman tunnistesirua omistajan löytäminen on hankalaa, ja usein nämä kissat päätyvät etsimään kotia esimerkiksi eläinsuojeluyhdistysten kautta. Jokaisen omistajan on vastuussa oman kissansa hyvinvoinnista.

– Omistaja huolehtii siitä, että kissa on leikattu, sirutettu ja hyvin hoidettu.

Lue keskustelu täältä.