Minna Kauppila ulkoilutti Milli-koiraansa Sorsapuistossa.

Lemmikkejä on hankittu helpottamaan korona-ajan yksinäisyyttä – “Vähän huolestuttaa, jaksavatko ihmiset pitää niistä samalla tavalla huolta koronan jälkeen”

Gallupiin vastanneet tamperelaiset uskovat monen hankkineen lemmikkejä korvaamaan koronapandemian aikaista sosiaalisten kontaktien puutetta.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana moni on joutunut eristäytymään muista ihmisistä ja kokenut yksinäisyyttä. Ihmiset ovat myös viettäneet tavallista enemmän aikaa omissa kodeissaan.

Moreenimedian gallupiin vastanneilla Markus Lemiläisellä, Minna Kauppilalla ja Jussi Timosella on kaikilla omakohtaista kokemusta lemmikkieläimistä. Jokaisen vastaajan mukaan niistä saa paljon iloa ja seuraa. He siis ymmärtävät, miksi moni yksinäisyyttä kokeva haluaa seuralaisekseen eläinkaverin.

Esiin nousi kuitenkin myös se, että on tärkeä olla varma pystyvänsä huolehtimaan lemmikistä, ennen kuin sen hankkii.

– Olen kuullut, että ihmiset ovat hommanneet paljon lemmikkejä korona-aikaan. Minua vähän huolestuttaa, jaksavatko ihmiset pitää niistä samalla tavalla huolta koronan jälkeen, kun koulut ja työt taas alkavat, kommentoi Markus Lemiläinen.

Markus Lemiläinen istuu Sorsapuiston penkillä.
Markus Lemiläinen
Minna Kauppila seisoo Sorsapuistossa. Hänellä on hihnan päässä pieni sekarotuinen Milli-koira, joka istuu hänen vieressään.
Minna Kauppila ja Milli-koira
Jussi Timonen istuu Sorsapuiston penkillä.
Jussi Timonen

Kuuntele gallup-vastaukset tästä.

Voit lukea gallupin täältä.

Miten koronapandemian aikainen lemmikkibuumi on vaikuttanut Pirkanmaalla kodittomien eläinten tilanteeseen? Lue uutinen aiheesta täältä.