Krista Kanervan mielestä Tampere on tänä päivänä kohtuullisen hyvä pyöräilykaupunki.

Ratikan uudistama keskusta on pyöräilijöiden mieleen – “Ennen kaikki pyörätiet päättyivät keskelle ei mitään”

Pyöräilyreittejä sotkevat tietyömaat alkavat väistyä kaupunkikuvasta. Gallupiin vastanneet tamperelaiset kokevat, että keskustassa pyöräily sujuu entistä helpommin.

Ratikan tulo uudisti liikennejärjestelyjä Tampereen keskustassa. Moreenimedia rantautui pyöräteiden varsille selvittämään, ovatko muutokset vieneet kaupunkia pyöräily-ystävällisempään suuntaan.

Tuomas Erkkilä, Ulla Sergejeff ja Krista Kanerva  myöntävät, että tietyöt ovat vaikeuttaneet kulkemista ydinkeskustassa. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, etenkin pitkällä aikavälillä.

– Nykyisin on jo paljon parempi. Ennen kaikki pyörätiet päättyivät keskelle ei mitään, eikä ollut hajuakaan, minne piti mennä. Niitä ongelmia edelleen jonkin verran on, pohtii Sergejeff.

Pyöräilijät jakoivat kokemuksiaan myös tamperelaisesta pyöräilykulttuurista. Liikennesäännöt ovat paikallisilla kohtalaisen hyvin hallussa, mutta myös epäkohtia löytyy.

– Hämeenkadulla tulee monesti väärällä puolella pyöräileviä ihmisiä vastaan. Siinä on pientä petrausta, huomauttaa Kanerva.

Gallupiin haastateltu Tuomas Erkkilä Ratinan edustalla.
Tuomas Erkkilä on pannut merkille, että keskustasta löytyy uusia pyöräteitä.
Ulla Sergejeff linja-autoaseman edustalla.
Ulla Sergejeff uskoo, että sekavat väistämissäännöt ja ihmisten tietämättömyys vaikuttavat osaltaan rikkomuksiin.
Krista Kanerva gallupkuvassa yliopiston edustalla.
Krista Kanerva pyöräilee yliopistolle useamman kerran viikossa. Vaihtuvien liikennejärjestelyjen vuoksi pitää olla tarkkana.

Kuuntele gallup tästä:

Lue gallup tästä. 

Onko Tampere jo valmis pyöräilykaupunki? Lue Moreenimedian uutinen tästä.