Näkemiseen ja henkimaailman kanssa viestimiseen suhtaudutaan usein kriittisesti. Alanen arvelee, että osa ihmisistä ehkä pelkää yliluonnollisuutta, ja toisille taas se on ihan luonnollinen asia.

”Olen aina ollut herkkä aistimaan asioita ja energioita” – Päivi Alasen mukaan selvänäkijäksi ei kouluttauduta, vaan synnytään

Selvänäkijä Päivi Alasen vastaanotolle tullaan usein hakemaan parantavaa energiaa tai vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Henkimaailman viestinvälittäjä pyrkii lisäämään asiakkaidensa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Tunnelmallinen vastaanottohuone Tampereella on täynnä kynttilöitä, kiviä ja kristalleja. Seinillä roikkuvia luontotauluja katsellessa voi melkein kuulla tuulen humisevan ja veden solisevan.

Päivi Alanen on toiminut selvänäkijänä, meediona ja parantajana lähes kaksikymmentä vuotta. Alasen mukaan tähän ammattiin ei voi kouluttautua kuka tahansa, vaan näkijän lahjat ovat synnynnäisiä.

– Olen aina ollut herkkä aistimaan asioita ihmisistä sekä energioita paikoista ja tilanteista.

Alanen paloi loppuun edellisessä sisustussuunnittelijan ammatissaan ja päätyi hyödyntämään kykyjään, koska halusi auttaa ihmisiä.

Päivi Alanen istumassa sohvalla.
Alanen toivoisi saavansa enemmän niin positiivista kuin kriittistäkin palautetta työstään.

Eri roolit töissä ja vapaa-ajalla

Parantajana Alanen haluaa helpottaa ihmisten henkisiä ja fyysisiä vaivoja. Hän painottaa, ettei kuitenkaan korvaa lääkäriä. Hänen mielestään olisi hienoa, jos parantajan hoitoja voitaisiin hyödyntää yhdessä lääketieteen kanssa.

Alanen kertoo, että selvänäkijänä oleminen on tietyllä tavalla elämäntapa. Hän on kuitenkin pyrkinyt pitämään työn ja yksityiselämän erillään. Hänen mukaansa henkimaailmaan on otettava etäisyyttä “sulkemalla kanavat yläkertaan” työajan ulkopuolella.

– Vapaa-ajalla tykkään tehdä käsilläni, kuten leipoa tai näpertää luonnonmateriaaleista jotain. Luonto, vesi ja metsät ovat minulle todella tärkeitä.