Jenna Antilan mukaan ulkonäköön sijoittaminen on hänelle valinta, ei pakollista.

Eri sukupuolten ulkonäköön liittyvä kulutus eroaa toisistaan merkittävästi – ”Naisen kehoon ja ulkonäköön liittyy paljon enemmän normeja”

Gallupiin vastanneet panostavat ulkonäössään rahallisesti eniten vaatteisiin ja ihonhoitoon. Marraskuun aikana ulkonäköön oli sijoitettu rahaa kolmenkymmenen ja kahdensadan euron välillä.

Moreenimedia selvitti gallupissaan, mitä ihmiset ajattelevat ulkonäköön liittyvästä kulutuksesta sekä rahallisesta että sukupuolierojen näkökulmasta. Kysymyksiin vastasivat Jenna Antila, Heta Koskue ja Eero Ritalo.

Vastaajien mielestä etenkin miehet ja naiset panostavat ulkonäköönsä eri tavoin. Antilan ja Koskuen mielestä tämä johtuu erilaisista normeista, odotuksista ja markkinoinnista, joita miehiin ja naisiin kohdistetaan.

– Muita sukupuolia ei markkinoinnissa edes huomioida, Heta Koskue sanoo.

Antila nostaa yhdeksi esimerkiksi ihokarvojen poistamisen. Naisille tähän paljon erilaisia vaihtoehtoja ja palveluja, mutta esimerkiksi naisille suunnatut höylät ovat yleensä kalliimpia kuin miehille suunnatut.

– Näin kapitalismi toimii, Antila toteaa.

Eero Ritalon mielestä miesten ulkonäköön kiinnitetään kuitenkin enemmän huomiota nykyään. Tämän takia hänen mukaansa myös miesten ulkonäköön liittyvä kulutus on lisääntynyt.

Jenna Antila
Heta Koskue
Eero Ritalo

Kuuntele gallup alta. Voit myös lukea gallupin tästä.

 

Voit lukea aiheesta laajemmin täältä.