Hallintotieteiden opiskelija Antti Uusi-Oukari ei pidä muutaman prosentin hinnannousua itselle merkittävänä.

Toasin vuokrankorotukset herättävät tamperelaisissa opiskelijoissa kirjavia ajatuksia – “Opintotukien pitäisi edes jollain tapaa nousta siinä rinnalla”

Kallistunut sähkö vaatii myös opiskelija-asuntosäätiöitä korottamaan vuokriaan ensi vuonna. Moreenimedia kysyi kolmelta Toas-asukkaalta, mitä mieltä he ovat asiasta.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (Toasin) ensi vuoden muutaman prosentin vuokrankorotukset herättävät opiskelijoissa erilaisia ajatuksia.

– No sehän on ihan selvää, että kun kaikki nousee, se pakottaa myös Toassia nostamaan [vuokriaan], sanoo Toasin asukas Antti Uusi-Oukari.

Uusi-Oukari on asunut Toasin Espantornissa nyt kolmisen vuotta. Vuokraa hän maksaa asunnostaan noin kuusisataa euroa. Nuorukainen arvioi, ettei muutaman prosentin vuokrankorotus ole itselle merkittävä, sillä hän työskentelee opintojen ohella.

Vaikka Toasin auntoja pidetään yhä edullisina, opiskelijoiden mielestä jatkuva hintojen nousu on ongelmallista. Willa Espan asukkaan Eveliina Pollarin mielestä opiskelijoiden päätyön tulisikin olla opiskelu ei työ.

– Siinä tulee sellainen olo, että opiskelijoiden on pakko myös tehdä jotain työtä. Kyllä se heijastuu varmasti sitten opintoihin, pohtii Pollari.

Espantornissa asuva Emmiina Melander ehdottaa ratkaisuksi muun muassa asumis- ja opintotukien nostamista.

– Opintotukien pitäisi edes jollain tapaa nousta siinä rinnalla, ettei sitten tarvitsisi nostaa lainaa ja käydä töissä sitten niin paljon, Melander tiivistää.

Kauppatieteiden opiskelija Emmiina Melander nostaisi hintojen nousun rinnalla opinto- ja asumistukia.
Opiskelija Antti Uusi-Oukari uskoo hintojen nousun laittavan ahtaalle erityisesti sellaiset opiskelijat, joiden toimeentulo on pelkästään tukien varassa.
Psykologian opiskelija Eveliina Pollari uskoo hintojen nousun patistavan opiskelijat töihin.

Voit kuunnella gallupin alta. Lue litteroitu gallup tästä.

Lue aiheeseen liittyvä puheenaiheuutinen täältä.