Heikki Kupi kertoo toimineensa plastiikkakirurgina 24 vuotta.

Plastiikkakirurgi Heikki Kupi tietää, mitä milloinkin on pidetty kauniina – Somefiltterit houkuttelevat suuntaamaan kauneusklinikoille

Myös keho voi olla trendikäs tai poissa muodista – ainakin kauneusklinikalla. Kun trendit vaihtuvat, Heikki Kupilla riittää töitä. 

Ensin pakaroita kiristettiin, sitten suurennettiin valtavilla rasvansiirroilla. Nyt toivotaan taas luonnollisemman näköistä lopputulosta.

Tamperelainen plastiikkakirurgi Heikki Kupi on seurannut alansa trendejä 1990-luvulta alkaen. Sinä aikana kauneusihanteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan.

– Valitettavasti tällä alalla näyttää siltä, että trendeillä on aika paljon vaikutusta siihen, mitä ihmiset haluavat.

Kupin mukaan kauneuden trendit leviävät varsinkin sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi kaunistavat filtterit innostavat pohtimaan kauneustoimenpiteitä.

Itseensä tyytyväinen ihminen on kaunis

Kaikkia plastiikkakirurgisia toimenpiteitä harkitaan tarkkaan. Kupi korostaa, että varsinkin jos toimenpide ei ole välttämätön, sitä ei saa tehdä liian kevyin perustein.

– Ulkonäköön liittyvästä hoidosta tai toimenpiteestä pitäisi olla oikeasti apua. Kauneusoperaation pitäisi parantaa elämää tai minäkuvaa jollain tavalla.

Myös Kupi on käynyt kauneustoimenpiteissä. Kupilta on leikattu yläluomet, mikä on hänen mukaansa tavallista vanhemmilla plastiikkakirurgeilla. Implantteja Kupi ei kuitenkaan kasvoihinsa laittaisi.

Entä mikä on Kupin mielestä kaunista?

– Sellainen ihminen, joka on henkisesti ja fyysisesti tyytyväinen itseensä.