Hämeenkadun olutindexi noin 7,8 euroa – Kuinka paljon tamperelaiset ovat valmiita maksamaan ohrapirtelöstä?

Korona-aika sekä Ukrainan sota ovat nostaneet raaka-aineiden sekä energian kustannuksia. Viljan hinnannousu on näkynyt etenkin ravintoloiden oluthanoissa.

Olutindexillä kuvataan usein kaupunkien yleistä hintatasoa maailmanlaajuisesti. Syyskuussa 2023 Tampereen Hämeenkadulla puolen litran tuoppi kolmosolutta maksoi noin 7,8 euroa.

Katugallupissa kyselimme kolmelta tamperelaiselta heidän kokemuksiaan anniskeluravintoloiden hinnannoususta sekä selvitimme heidän kipurajansa oluttuopin hinnaksi.

– Kyllä jonkin verran käyn (anniskeluravintoloissa). Toki tulee katottua vähän sen hinnankin mukaan. Ehkä ettei nyt tuoppi ainakaan kauhean paljon yli kymppiä maksaisi, toteaa Helsingistä juuri Tampereelle muuttanut Marjo.

Kymmenen euroa antaa varaa kipurajalle, mutta toisaalla raja on jo ylitetty.

– Jaa mää en olutta juo kuule, mutta jos mä joisin, niin se ois semmoinen niinku 6-6,50 euron paikkeilla. Jos joisin, kertoo Bluesbaaria Tampereella pyöritellyt Tapio.

 

Anne-Mari
Anne-Mari ei juo olutta, mutta siiderissä hänen kipurajansa on kahdeksan euroa.
Tapio
Tapio ei juo olutta, mutta kipuraja tuopin hinnassa on hänestä kuuden euron paikkeilla.
Marjo
Marjo ei haluaisi maksaa tuopista kauheasti kymppiä enempää.

 

Kuuntele gallup alta. Voit myös lukea gallupin täältä.

*Oluttuopin hinnan keskiarvoa laskiessa on muutettu 0,4 litran tuoppien hinta 0,5 litran yksikköön. On hyvä muistaa, että osa ravintoloista suosii hanoissaan ainoastaan pienpanimoiden tuotteita, joka luonnollisesti saattaa vaikuttaa nostattavasti indexiin.

Mitä tamperelaisravintoloitsijat ajattelevat oluttuoppien hintatasosta? Lue artikkeli täältä.