Eeva Seppänen ja Riham Arbab katsovat televisiota lähinnä syödessä tai muuta tehdessä.

Lineaarisen television ohjelmat eivät kuuluneet gallupvastaajien katselulistalle – ”Tarjonta ei ole mitään kauhean hyvää”

Gallupiin vastanneet yliopisto-opiskelijat kokivat ajan puutteen ja huonon tarjonnan syiksi, miksi perinteisen television ohjelmat eivät kiinnosta. Suoratoistopalveluiden sarjat houkuttelivat vastaajia kaikista eniten.

Moreenimedia lähti selvittämään, kuinka moni yliopisto-opiskelija katsoo vielä nykypäivänä lineaarista televisiota. Kyselyssä selvisi, että ei juuri kukaan.

Tampereen yliopiston Linnan toimipisteellä toteutetussa kyselyssä oli kolme vastaajaa. He olivat 23-vuotias Eeva Seppänen, 24-vuotias Riham Arbab ja 37-vuotias Mikko Valtonen. Kaikki vastaajat suosivat suoratoistopalveluita ja sarjoja yli lineaarisen television ja pitkien elokuvien. Esimerkiksi fiktionaaliset sarjat kiinnostivat enemmän kuin tosi-tv.

–Minulla ei ole telkkaria kotona ja sitten ei varmaan kiinnosta riittävästi ne ohjelmat, Valtonen selvensi.

Lineaarisen television suppea tarjonta nousi gallupissa pääsyyksi, miksi 20–30-vuotiaat yliopistonuoret eivät katso televisio-ohjelmia. Tämän lisäksi ohjelmia katsotaan, kun on aikaa tai ei ollenkaan.

–Suoratoistopalveluissa on vaan parempi tarjonta mun mielestä, Seppänen kertoi.

Lapsuudessa televisio-ohjelmat olivat olleet vastanneille tärkeitä, mutta nykypäivänä ohjelmat ovat lähinnä taustamelua syödessä tai muuta tehdessä.

Eeva Seppänen ja Riham Arbab
Mikko Valtonen

 

Kuuntele gallup tästä.

Voit lukea gallupin tästä.

Lineaarinen televisio on yleisen käsityksen mukaan kuolemassa. Mitä sanoo tutkija aiheesta? Lue uutinen täältä.