Sanataiteilija Kullervo innostui lavarunoudesta osallistuttuaan lajin SM-kilpailuun – ”Aion kyllä ehdottomasti vielä käydä kokeilemassa kantimiani”

Rap-artisti ja sanataiteilija Kullervo leikittelee suomen kielellä ja innostuu hyvistä riimeistä. Lavarunous on Kullervon uusi aluevaltaus, ja hän edusti Pirkanmaata viimeisimmässä Poetry Slamin SM-kilpailussa.

Kun äidinkielen tunnilla käsiteltiin runoutta, lukioikäinen Kalle Lahtinen oli asenteellisesti koko touhua vastaan. Melko nopeasti hän kuitenkin ymmärsi, että runoudessa saattoi kirjoittaa mitä tahansa.

– Mä sitten vähän salaa innostuin siitä.

Nykyään 26-vuotias rap-artisti ja sanataiteilija tunnetaan artistinimellä Kullervo. Hän kertoo kirjoittavansa lyriikoita usein runollisella otteella. Lavarunouteen Lahtinen lähti mukaan, kun hän osallistui kesäkuussa Poetry Slamin SM-kilpailun aluekarsintoihin, joissa hänet valittiin Pirkanmaan edustajaksi. Itse SM-kilpailu pidettiin Tampereella syyskuun alussa. Lahtinen ei voittanut kilpailua, mutta hän kertoo olevansa halukas yrittämään uudestaan.

– Nyt pääsin näkemään tarkemmin, millaista todella hyvätasoinen lavarunous voi olla. Aion kyllä ehdottomasti vielä käydä kokeilemassa kantimiani.

Nykyisin Tampereella asuva Lahtinen on kotoisin Lapualta. Hän kertoo, että teinivuosina hänellä oli antipatioita kotipaikkaansa kohtaan, mutta myöhemmin pohjalaisuudesta tuli tärkeä elementti hänen lyriikoissaan ja brändissään. Lahtinen toteaakin olevansa ylpeä juuristaan sekä pohjalaisista arvoista.

– Kuten usein sanotaan, se on sellaista komiaa!