Rasmus Keinäsen mukaan YTHS:n tarjoamia suun terveystarkastuksia voisi olla vaikka kerran vuodessa. Nykyisin niitä tehdään kolmen vuoden välein.

Tampereen yliopiston opiskelijoiden mielestä YTHS:n tarjoama hoito on pääosin hyvää, mutta hoitoon pääseminen on joskus liian hidasta

Opiskelijaterveydenhuollon jonot ovat olleet puheenaiheena kauan. Moreenimedia kävi kysymässä Tampereen yliopiston opiskelijoiden mielipiteitä YTHS:n palveluista.

YTHS:n palveluissa on ollut ruuhkaa jo pitkään Pirkanmaan alueella. Jonojen jatkumisesta sekä opiskelijoiden tyytymättömyydestä tilanteeseen on uutisoitu tasaiseen tahtiin viime vuosina.

Tekemästämme gallupista selviää Tampereen yliopiston opiskelijoiden tämänhetkiset ajatukset YTHS:stä. Vastanneet ovat itse melko tyytyväisiä saamaansa palveluun. Heidän mielestään YTHS:llä olisi kehitettävää muun muassa hoitoon pääsyn nopeudessa, resurssien määrässä sekä yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa.

Neljännen vuoden opiskelija Rasmus Keinänen on saanut hyvää palvelua YTHS:ltä. Hän kuitenkin kertoo kuulleensa muilta opiskelijoilta, etteivät kaikkien kokemukset ole olleet yhtä hyviä.

– Olen kuullut, että mielenterveyspalveluihin on hidasta päästä ja että ne eivät myöskään ole niin kattavia kuin mitä jotkut voisivat tarvita.

Gallupin kaksi muuta vastaajaa Sonja Kalatie ja Kaisa Rantamäki ovat myös lähtökohtaisesti tyytyväisiä YTHS:ään. Rantamäki on kuitenkin joskus joutunut odottamaan hoitoon pääsyä.

– Varsinkin akuutti- ja kiireaikoja on joskus saanut jonottaa tosi kauan, hän kertoo.

Sonja Kalatie toivoo YTHS:n resurssien lisäämistä, jotta apua saisi nopeammin ja monipuolisemmin.
Kaisa Rantamäen mukaan YTHS:n pitäisi toimia niin hyvin, etteivät opiskelijat joutuisi hakemaan hoitoa esimerkiksi yksityiseltä puolelta.

 

Voit kuunnella gallupin alta ja lukea tästä.

 

Lue uutinen YTHS:n hoitotakuun muutoksesta täältä.