Mitä ajattelevat opiskelijat, jos luennolle mukaan tulisi vauva?

Moreenimedia kävi kysymässä Tampereen yliopistolla olevilta ihmisiltä heidän ajatuksiaan siitä, ovatko lapset tervetulleita kampukselle.

Tampereen yliopistossa suhtaudutaan avoimin mielin lasten läsnäoloon kampuksella. Gallupiin vastanneiden mukaan ainoastaan hiljaiset opiskelutilat tai väitöstilaisuuden kaltaiset tilanteet ovat poikkeus.

– Jos lapsi antaa opiskelurauhan niin kuin muutkin, niin kyllä lapset ovat tervetulleita aika laajasti kaikkialle, toteaa Miisa Nieminen.

Miisa Nieminen Tampereen yliopiston Linna-rakennuksessa.

Opiskelijoista osalla on lapsia ja vastaan saattaa tulla tilanne, jossa lapsi on otettava kampukselle mukaan. Mirjami Vara oli käynyt Linnan lounasravintolassa syömässä Heimo-vauvan kanssa ja koki lasten olevan hyvin tervetulleita myös ruokailemaan.

– Silloin vielä, kun olin lapseton opiskelija minua ei häirinnyt, jos lapsi tai vauva oli mukana luennolla, Vara muistelee omia opiskeluaikojaan.

Mirjami Vara ja Heimo Pohjalahti Linnan aulassa.

Lasten sairastuessa opiskelijavanhemmat saattavat joutua olemaan pitkiäkin aikoja lapsen kanssa kotona, erityisesti jos kysesssä on yksinhuoltajavanhempi. Justus Joki pitää tärkeänä sitä, että yliopisto joustaa tarpeen vaatiessa.

– Kannatan yksilöllisten tarpeiden huomioimista ja kaikkea joustoa yliopisto-opetuksessa.

Justus Joki Linnan kirjastossa.

 

Voit lukea gallupin tästä

Lue Treyn näkemyksiä aiheesta täältä

Voit kuunnella gallupin tästä: