Christopher Hokkasen mukaan sukellusvarusteisiin saa kulumaan monia tuhansia euroja rahaa. – Se on kuin pohjaton kaivo, mutta onneksi kerrostaloyksiön tilat ovat rajalliset, Hokkanen toteaa.

Ammattisukeltaja Christopher Hokkanen on sukeltanut jopa 15 000 euron arvoisen kadonneen sormuksen – ihmisten ilahduttaminen koukuttaa

Christopher Hokkasen kiinnostus vedenalaiseen maailmaan on muuttunut intohimoammatiksi. Sukeltaja etsii tamperelaisten arvoesineitä auttaakseen ihmisiä ja puhdistaakseen vesistöjä.

Jo päiväkoti-ikäisenä Christopher Hokkanen tiesi, että hänestä tulee sukeltaja. Koulussa hän imi itseensä kaiken saatavilla olevan tiedon ja lainasi biologian tunneilla merenelävistä kertovia VHS-kasetteja. Nykyään sukellus on Hokkaselle sekä harrastus että työ. Hänellä on tutkimus- ja työsukeltajan sekä sukellusopettajan pätevyydet.

Tamperelainen Hokkanen etsii vedestä metallinpaljastimella kadonneita arvoesineitä, kuten koruja tai puhelimia. Esineiden etsiminen järvien mutapohjista on hankalaa. Se ei tuota joka kerta tulosta, mutta onnistuminen on todella palkitsevaa. Kallein Hokkasen sukeltama esine on 15 tuhannen euron arvoinen sormus.

– Siihen tunteeseen jää koukkuun, kun näkee kuinka onnelliseksi jonkun voi tehdä, Hokkanen kertoo.

Sukeltaja Christopher Hokkanen kotinsa olohuoneessa sukellusvarusteiden kanssa.
Hokkasella on monta rautaa tulessa, sillä sukeltamisen lisäksi hän työskentelee myös yrittäjänä musiikki- ja kulttuurialalla. Hokkanen paljastaa kilpailevansa Diili-ohjelman uudella tuotantokaudella.

Sukeltajaa voidaan tarvita yllättäviin tehtäviin. Kun Hopealinjojen laiva ajoi marraskuun lopussa Pyhäjärvellä matalikkoon, pyydettiin Hokkasta kuvaamaan haaksirikkopaikkaa ja tutkimaan laivaan mahdollisesti tulleita vauriota.

Vapaa-ajallaan Hokkanen on tehnyt lukuisia sukellusreissuja ulkomaille. Hän on sukeltanut haiden kanssa ja kohdannut jopa ryhävalaan. Seuraavaksi suunnitelmissa olisi päästä Norjaan katsomaan miekkavalaita ja kaskelotteja.

– Parasta sukeltamisessa on eläimet ja ihmisten auttaminen, Hokkanen kiteyttää.