Virtuaalitodellisuusyrittäjä uppoutuu uusiin maailmoihin – ”Lasit päässä unohtaa kaiken muun”

Antti Rein perusti ystäviensä kanssa yrityksen, joka saa ihmiset nauramaan.

Huonepakopelit ovat monelle tuttuja, mutta Tampereella todellisuudesta voi karata myös virtuaalisesti. Heinäkuussa avatussa Portaalissa pelaajat pääsevät taistelemaan avaruudessa, ampumaan örkkejä jousipyssyllä ja skannaamaan luurankoja.

Portaalin talousvastaava Antti Rein innostui virtuaalitodellisuudesta, kun se tarjosi mahdollisuuden ryhtyä yrittäjäksi. Aikaisemmin vain konsoleilla pelannut Rein kertoo suhteensa virtuaalitodellisuuteen syventyneen yrityksen perustamisen jälkeen.

Uusissa maailmoissa vieraileminen on kiehtonut ihmisiä ikään katsomatta. Pelaamista kokeilemaan ovat tulleet niin pikkulapset kuin vanhukset. Ensikertalaisen reaktio pelissä on lähes poikkeuksetta nauru, Rein kertoo.