Kansainvälisen koulutuksen keskus tulee vaihto-opiskelijoille tutuksi jo vaihdon alkumetreillä.

Vaihto-opiskelijoita tuetaan erityisesti vaihtojakson alussa – näin Tampereella otetaan tulijat vastaan

Tampereen yliopistoon saapuu vuosittain satoja vaihto-opiskelijoita. Kansainvälisen koulutuksen keskus tarjoaa heille muodollisempaa ohjausta, kun taas esimerkiksi ESN FINT järjestää matalan kynnyksen mahdollisuuksia tutustua suomalaiseen kulttuuriin.

Vaihto-opiskelijoille tarjottava ohjaus ja tapahtumat keskittyvät erityisesti syksyn ensimmäisille viikoille. Kansainvälisen koulutuksen keskuksen lisäksi myös Tampereen yliopistossa toimiva opiskelijajärjestö ESN FINT organisoi vaihto-opiskelijoille toimintaa ympäri vuoden. Kansainvälisten asioiden koordinaattorina toimiva Noora Maja kertoo, että vielä lokakuussa on luvassa Global Village -tapahtuma ja joulukuussa taas juhlistetaan Suomen itsenäisyyspäivää.

ESN FINT -järjestön puheenjohtajan Laura Suihkosen mukaan vaihto-opiskelijat voivat kokea paikallisiin opiskelijoihin tutustumisen olevan hankalaa. Sen vuoksi järjestö toivottaakin myös suomalaiset opiskelijat tervetulleiksi tapahtumiinsa.