Tampereen yleisimmät päiväkotiremontin syyt ovat sisäilmaongelmat sekä peruskorjaukset.

Sammon päiväkotia esitetään korjattavaksi – päiväkoteja remontoidaan eniten sisäilmaongelmien takia

Sammon päiväkotia suunnitellaan remontoitavaksi 1,6 miljoonalla eurolla.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta päättää huomisessa kokouksessaan Sammon päiväkodin korjaamisesta. Vuonna 1995 valmistuneeseen päiväkotiin suunnitellaan tilojen päivittämistä sekä ilmanvaihtojärjestelmän parantamista.

Kaupungin  vastaavan isännöitsijän Jenni Pitkäsen mukaan kaupunki tekee vuosittain useita remontteja päiväkoteihin. Suurimmat syyt remontteihin ovat perusparannukset sekä sisäilmaoneglmat. Tampereella on yhteensä 82 kunnallista päiväkotia, joista muun muassa Lamminpää ja Jussinkylä ovat remontissa.

– Sammon päiväkodin korjaus on kohtuu iso, koska samalla rakennuksen erityistä hoitoa tarvitsevien lasten tilat muutetaan normaaleiksi päiväkodin tiloiksi, Pitkänen toteaa.

Sammon hoitopaikkojen määrä nousee korjauksen jälkeen kahdellakymmenellä noussen yhteensä 140:een. Päiväkodin rakennustöiden on tarkoitus alkaa tässä kuussa ja  valmistua ensi kesäkuussa. Hankkeen kokonaiskustannus on 1,6 miljoonaa euroa. Päiväkoti on toiminnassa koko korjauksen ajan.