Ida Erämaan ensimmäinen YouTube-kanava keskittyi meikkaamiseen. Uskonnollisista teemoista kertominen sai Erämaan kuitenkin kokemaan, että hän pystyy omilla kokemuksillaan inspiroimaan muita (kuvakaappaus Ida Erämaan YouTube-kanavasta).

Kristityt nuoret tahtovat lisää samaistuttavia videoita — YouTuben tarjonta ei vastaa toiveisiin

Missionuoret ja Uskovaiset nuoret ry järjestävät Tubefest-tapahtuman Tampereella joulukuussa. Tapahtuma on suunnattu YouTube-videoiden tekemisestä kiinnostuneille kristityille nuorille.

FAKTA

YouTubesta kristityille

  • Tubefest on videoiden tekemisestä kiinnostuneille kristityille nuorille suunnattu tapahtuma.
  • Ohjelmassa on muun muassa videokuvauksen ja editoinnin perusteita, yhdessä ideoimista ja puheenvuoroja.
  • Tapahtuman järjestävät Youth With a Mission (Missionuoret) ja Uskovaiset nuoret ry.
  • Tubefest järjestetään Missionuorten Teopoliksessa Tampereella 1.–3. joulukuuta.

Videopalvelu YouTubeen kaivataan enemmän suomenkielistä sisältöä kristillisille nuorille. YouTubeen ladatut videot kuvaajan omasta arjesta ovat kasvattaneet suosiotaan erityisesti nuorten parissa.

̶  Internetistä ei juurikaan löydy suunnattua kristillistä materiaalia, johon nuoret voisivat samaistua, kertoo Uskovaiset nuoret ry:n projektipäällikkö Eveliina Meriö.

Meriö toivoo, että suomalaiset, uskossa elävät nuoret toisivat elämäntapaansa näkyville. Hänen mukaansa englanninkielistä materiaalia on olemassa niin paljon ja eri lähteissä, että sen läpikäyminen on raskasta.

̶  Jokaisen tulisi saada kuulla ja lukea evankeliumia omalla äidinkielellään. Nuorten kieli on tänä päivänä video, Meriö sanoo.

Tapahtumassa ideoidaan ja videoidaan

Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Tubefest on tarkoitettu alle 30-vuotiaille, videoiden tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tubefestin tapahtumavastaava Sofia Vesalainen Uskovaiset nuoret ry:stä sanoo, että tarkoituksena on ohjata nuoria omien videoiden tekemisessä. Tapahtumassa ideoidaan yhdessä ja luodaan verkostoja.

Tiedossa on workshopeja ja puhujien johtamia keskusteluja. Osallistujat toteuttavat myös yhteisen videoprojektin viikonlopun kestävässä tapahtumassa.

YouTube-videoita neljän vuoden ajan tehnyt Ida Erämaa pitää tapahtumassa luennon videopäiväkirjojen tekemisestä. Kristillisistä aiheista videoita tekevä Erämaa kertoo, että uskonnolliset videot tuovat uusia näkökulmia elämän käsittelyyn. Hän käsittelee videoissaan aina aiheita, jotka ovat hänelle henkilökohtaisia.

̶  Kerron asioista, joita olen käynyt läpi ja mitä olen niistä oppinut. Toivon, että katsojat saavat inspiraatiota, motivaatiota ja vertaistukea aiheisiin, joita he ehkä myös käyvät läpi.