Tampereella asunnot menevät vuokralle alle kahdessa viikossa.

Vuokra-asuminen yleistyy Tampereella – ”Asunnon sijainti on asumismuotoa tärkeämpi”

Helsinki on Suomen ainoa kaupunki, jossa asutaan enemmän vuokralla kuin omistusasunnoissa.

Lähivuosina vuokra-asuminen nousee Tampereen yleisimmäksi asumismuodoksi. Tämä selviää Suomen Vuokranantajien vuoden 2018 vuokramarkkinakatsauksesta.

Vuokra-asuminen yleistyy Tampereen lisäksi myös muualla Suomessa. Erityisesti suurten kaupunkien keskusta-alueilla näkyy siirtymistä tähän asumismuotoon.

Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa näkee yhtenä syynä vuokra-asumisen suosiolle sen, että nuoremmille ihmisille asunnon omistaminen ei ole enää status-kysymys. Vuokra-asuminen voi olla rahallisesti ainoa vaihtoehto.

– Asunnon sijainti on nykyään asuinmuotoa tärkeämpi asia, Viljamaa tiivistää.

Tampere on muuttovoittoinen kaupunki. Suomen Vuokranantajien katsauksen mukaan asunnot menevät Tampereella vuokralle alle kahdessa viikossa.

Kaupungin parantunut työllisyystilanne vahvistaa vuokra-asuntojen kysyntää entisestään. Vaikka tarjonta kasvaakin voimakkaasti, vuokra-asuntojen kysyntä on niin suuri, että asuntojen vuokrat nousevat.

– Viime vuosina on rakennettu enemmän kuin pitkään aikaan, mikä on hyvä asia. Kysyntä on kuitenkin niin kova, että tarjonta ei saa sitä kiinni, Viljamaa toteaa.