Tampereen keskustaa kesällä 2012. Kuvaaja: Susanna Lyly/ Tampereen kaupunki

Pirkanmaan kesä houkutteli yhä enemmän matkailijoita kotimaasta – Tampereen valttikortti on monipuolinen kulttuuritarjonta

Tampere on suomalaisten eniten arvostama matkailukaupunki. Maksullisen majoituksen sisältävien matkojen määrässä Pirkanmaa oli kuluneena kesänä Uudenmaan tasolla.

Jos suomalaisilta kysytään, mihin kaupunkiin he mieluiten muuttaisivat, on vastaus jo pitkään ollut Tampere. Myös kaupungin suosio kesäisenä matkailukaupunkina on nousussa.

Tilastokeskuksen uusin Suomalaisten matkailu -tutkimus paljastaa, että maksullisen yöpymisen sisältävien matkojen määrä oli Pirkanmaalla touko-elokuussa 10 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten, noin 420 000 matkaa. Kahdessa vuodessa kasvua on ollut huimat 50 prosenttia.

Tampereen matkailusta vastaavan Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehtonen kertoo, että Tampereelle tullaan erityisesti kulttuurin takia.  Etenkin kaupungin monet festivaalit ja konsertit sekä lukuisat museot ovat kesämatkailijoiden suosiossa.

– Festarit vetävät tosi hyvin. Esimerkiksi Blockfesteillä pääkonsertit olivat loppunmyytyjä samoin kuin Tammerfesteillä useimmat päivät.

Pirkanmaa on Suomen maakunnista toiseksi suurin matkailualan työllistäjä. Visit Tampereen Karoliina Lehtonen kertoo, että markkinointiin satsaaminen on tuottanut tulosta.

– Uudistetun visittampere.fi-sivuston kävijämäärät ovat nousseet merkittävästi. Kesän aikana tavoitimme noin 400 000 silmäparia kuukaudessa.