High Voltage -laitteen istuimet ovat menossa huoltoon.

Särkänniemestä eivät lopu työt talvikaudellakaan – ”Välillä tuntuu, että talvella on kiireisempää kuin kesällä”

Kesäkauden päätyttyä huvipuistossa alkaa laitteiden perusteellisempi huolto. Syysloman Karmiva karnevaali on pidentänyt sesonkia.

Kun astuu marraskuiseen Särkänniemeen, on tunnelma rauhallinen. Kulissien takana tapahtuu kuitenkin paljon. Kenttäpäällikkö Miikka Nenonen kertoo, että puiston noin 90 ympärivuotista työntekijää pitävät huolen siitä, että kaikki on valmista, kun huvipuisto taas keväällä avautuu.

Kesäsesongin päättyessä syyskuun alussa puistossa alkaa valmistautuminen Karmivaan karnevaaliin, joka avasi tänä syksynä huvilaitteet syyslomaviikolla toista kertaa koskaan. Menestykseksi osoittautunut uusi syyssesonki tavoitti tänä vuonna yli 30 000 kävijää, ja se on ollut Nenosen mukaan antoisa työntekijöillekin. Tapahtuman jälkeen ohjelmassa on Koiramäen jouluun ja tulevaan kesään valmistautuminen.

– Alamme suojaamaan erilaisia paikkoja, ja laitteiden huollot lähtevät käyntiin niille sovitun rytmin mukaisesti.

Huvipuistolaitteita huolletaan ympäri vuotta, mutta laajemmat huoltotoimenpiteet keskittyvät talvikauteen, jolloin huoltotyö ei aiheuta haittaa laitteiden käytölle.

– Osa laitteista puretaan ihan atomeiksi, ja osalle riittää vähän pienempi huolto.

Tänä vuonna lisätyötä aiheuttaa myös tulevan 50-vuotisjuhlavuoden suunnittelu. Synttärivuoden tarkemmasta ohjelmasta Nenosella ei kuitenkaan ole vielä lupaa hiiskua.