Kesäharjoittelupaikka on nuorelle hyvä tapa saada ensimmäinen kokemus työelämästä Kuva: Alexander Savin

Tampereen kaupungin kesätyöhaku alkoi – haettavia kesätyöpaikkoja ennätyksellinen määrä

Kesätyöpaikkoja on tänä vuonna tarjolla yli 700, mikä on 100 paikka enemmän kuin viime vuonna. Haku jatkuu 22. helmikuuta asti.

Tampereen kaupunki on avannut lisää kesätyöpaikkoja  etenkin sosiaali- ja terveyspuolen sekä kulttuuri ja vapaa-aikapalveluiden yksiköihin. Kaupungin tarjoamista kesätyöpaikoista on kova kilpailu. Viime vuonna hakemuksia tuli yhteensä 15 865.

Tampereen kaupungin rekrytoinnit hoitaa Monetra Pirkanmaa Oy. Yhtiön palvelupäällikön Sanna Flinkin mukaan lisääntyneet kesätyöpaikat olivat positiivinen yllätys.

Hakeminen tapahtuu netin kautta. Ensimmäistä kertaa hakukohteet on myös jaoteltu alakohtaisesti. Flinkin mukaan paikat ovat perinteisiä kaupungin kesätyöpaikkoja, mutta mukaan mahtuu erikoisempiakin uutuuksia.

– Esimerkiksi Haiharan taidekeskus hakee kulttuurituottajaa. Vastaavaa tehtävää ei ole ennen ollut tarjolla.

Kaupunginvaltuusto on myöntänyt tänäkin vuonna määrärahan ensimmäistä työkokemusta hakevien tamperelaisten nuorten palkkaamiseen. Paikkoja on tarjolla 200. Paikat on tarkoitettu 15–17-vuotiaille nuorille. Nuorille tarkoitettu harjoittelu kestää kaksi viikkoa, ja siitä maksetaan 364 euroa. Paikat arvotaan hakeneiden kesken.

– Kannattaa hakea sellaista paikkaa, joka oikeasti kiinnostaa, eikä hakea vain hakemisen takia, sanoo Flink.