2000-luvun kommunisti vastustaa rasismia ja haluaa rauhaa – ”On totaalisen hirvittävää, minkälaiseksi keskustelu on Suomessa mennyt”

Nykyisin Suomen kommunistisen puolueen tärkeimpiin arvoihin lukeutuvat myös ympäristökriisin ratkaiseminen ja palveluiden yhteisomistus.

Tamperelainen Petra Packalén on kommunisti henkeen ja vereen. Suomen kommunistiseen puolueeseen hän liittyi jo nuorena ja on toiminut muun muassa sen puoluesihteerinä. Tällä hetkellä hän työskentelee puolueen Tiedonantaja-lehden päätoimittajana. Ensisijaisesti hän näkee itsensä kuitenkin aktivistina, ja vasta sitten poliitikkona.

Kommunistinen puolue vetosi Packaléniin alusta alkaen esimerkiksi sen suorapuheisuuden takia. Mikään muu työväen- tai vasemmistopuolue ei hänen mukaansa siihen pysty.

­– SKP on yksi niistä, jotka sanovat suoraan, että me tarvitsemme systeemin muutosta. Sitä ei mielestäni sano eduskuntapuolueista kukaan tarpeeksi suoraan.

Suomen tämänhetkisessä poliittisessa tilanteessa Packalénia huolettaa eniten rasistisen keskustelun ja fasististen järjestöjen nousu.

– On totaalisen hirvittävää, minkälaiseksi keskustelu on Suomessa mennyt.