Euroopan unioni voi tarkoittaa nuorelle yhtenäisyyttä ja ystäviä – ”Rakastan eurooppalaista identiteettiäni”

Euroopan nuorten parlamentissa paitsi puurretaan komiteoissa, myös solmitaan ystävyyssuhteita yli valtiorajojen.

19-vuotias nokialaislähtöinen Heidi Tauriainen on ollut mukana kansainvälisissä projekteissa yläasteelta lähtien, ja vuodesta 2017 asti hän on toiminut Euroopan nuorten parlamentissa. EYP on poliittisesti sitoutumaton järjestö, jolla on toimintaa lähes jokaisessa Euroopan maassa.

Tauriaiselle Euroopan Unionin passi ja Suomen passi ovat yhtä tärkeitä.

– En tiedä maailmaa ilman Euroopan unionia, toisin kuin esimerkiksi omat vanhempani. Tarvitsemme vanhempaa sukupolvea kertomaan kokemuksistaan, mutta me olemme luomassa omaa tulevaisuutta.

Marraskuussa Tauriainen toimi pääjärjestäjänä Euroopan nuorten parlamentin alueellisessa istunnossa Nokialla. Osallistujia oli yhteensä noin sata. EYP:n istunnot simuloivat Euroopan Unionin istuntoja, ja Nokialla nuorten komiteat pohtivat esimerkiksi tasa-arvoa ja ilmastonmuutosta. Kokemus kartutti stressinhallintakykyä, mutta kaksipäiväisen tapahtuman päätteeksi onnen kyyneliltä ei vältytty.

Nuorten EU-kiinnostusta tulisi Tauriaisen mielestä lisätä koulutuksen avulla. Hän itse on saanut EYP:n toiminnasta paljon kokemuksia ja kielitaitoa. Ennen kaikkea toiminta on tarjonnut ystäviä ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

– Rakastan Suomea ja suomalaisuutta, mutta rakastan myös eurooppalaista identiteettiäni, jonka olen saanut Euroopan unionista.