Avanto piristää arjen keskellä – ”Tuntee olevansa hengissä”

Moreenimedia selvitti gallupissa miksi avantouinnin suosio kasvaa ja erityisesti nuoret ovat innostuneita kokeilemaan lajia.

Kaikki gallupiin vastanneet nostivat esiin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen syinä avantouinnin suosiolle. Samuli Pulkkinen kertoo törmänneensä sosiaalisessa mediassa videoihin, joissa kerrotaan kylmän hyödyistä.

– Tällä hetkellä hyvinvointi on aika trendikästä, kuvailee Pulkkinen.

Pulkkinen huomasi pandemian aikana ystäviensä olevan kiinnostuneita kokeilemaan avantoa. Koronan myötä yhä useampi on kiinnostunut ulkoilusta ja talviuinnista, koska sisätiloissa ei ole voinut harrastaa. Kotona olemiselle on haettu vaihtelua avannosta.

Avantouimari Samuli Pulkkinen
Samuli Pulkkinen

– Koronan jälkeen moni innostui retkeilystä ja ulkona olemisesta, kertoo Kriska Oura. Olin useamman vuoden miettinyt, että olisi siistiä haastaa itseään ja kaverin innoittamana lähdin kokeilemaan.

Mii Issakainen kertoo aloittaneensa avantouinnin ystävänsä yllyttämänä. Hyinen vesi vie epämukavuusalueelle, mutta avannon jälkeen olo on uudestisyntynyt. Avannossa saatetaan käydä piristykseksi ennen työpäivää tai illalla rentoutuakseen päivän jälkeen.

– Tosi pirteä ja virkeä. Tuntee olevansa hengissä, kuvailee Issakainen oloaan avannon jälkeen.

– Rentoutunut ja raukea olo, kertoo Oura.

Avantouimari Kriska Oura
Kriska Oura
Avantouimari Mii Issakainen
Mii Issakainen

 

Kuuntele gallup alapuolelta. Voit myös lukea gallupin tästä.

Lue lisää aiheesta täältä.