Santeri Leinonen ei pidä puheluiden soittamista jännittävänä sen jälkeen, kun on soitellut vieraalla kielellä tuntemattomille ihmisille.

Puhelupelko hälvenee soitto kerrallaan – “Enää ei pelota, kun on soitellut venäjäksi tuntemattomille”

Puhelukammo on ilmiö, johon Moreenimedian gallupiin osallistuneet tunnistavat, mutta josta he eivät koe itse kärsivänsä.

Minna Karjalainen, 30, soittelee säännöllisesti puheluita. Ne eivät häntä pelota, sillä työelämä on tuonut varmuutta soitteluun.

– Pikkuhiljaa väkisin tekemällä sitä oppi, vaikka aluksi varmasti osa puheluista meni huonommin ja osa paremmin.

Salli Nevalainen, 33, ei jännitä soittamista, mutta myöntää hätkähtävänsä, jos saa puhelun, johon ei ole valmistautunut. Nevalainen uskoo, että soittokyvystä on hyötyä.

– Videopuhelut saattavat olla nykyään vähän suuremmassa asemassa, mutta eivät perinteiset puhelut varmasti ihan kokonaan katoa.

Venäjän kieltä yliopistossa opiskellut Santeri Leinonen, 22, muistuttaa, että usein puhelun vastaanottajaa jännittää yhtä paljon kuin soittajaa. Varmuus löytyy toistojen kautta, ja aloittaa voi vaikka hoitamalla viranomaisasioita puhelimitse.

– Sen jälkeen, kun on soittanut venäjäksi tuntemattomille ihmisille, ei minua ole kyllä puheluiden soittaminen jännittänyt enää ollenkaan.

Minna Karjalainen on töiden myötä rohkaistunut soittamaan puheluita.
Santeri Leinonen ei pidä puheluiden soittamista jännittävänä sen jälkeen, kun on soitellut vieraalla kielellä tuntemattomille ihmisille.
Salli Nevalainen uskoo, että perinteisiä puheluita soitetaan tulevaisuudessakin.

Voit lukea gallupin tästä.

Millaisia vinkkejä asiantuntija antaa pelinpelon selättämiseen? Lue puheenaiheuutinen täältä.