TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski uskoo kimppa-asumiseen.

Opiskelijat havittelevat yksiöitä, mutta TOAS ei aio luopua soluasunnoista

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASin suosituimmat kohteet ovat yksiöitä keskustan läheisyydessä. Uudenlaisissa soluissa oman kylpyhuoneen ja minijääkaapin toivotaan lisäävän soluasumisen mukavuutta.

TOASin hallitus on asettanut tavoitteeksi, että TOASin asuntojen vuokrat ovat 2o prosenttia matalammat kuin yksityisillä markkinoilla. TOASin toimitusjohtajan Kirsi Kosken mukaan tällä tiellä ollaan. Rakennuskustannukset pyritään pitämään kohtuullisena, mikä näkyy esimerkiksi materiaalivalinnoissa.

– Tuotteen pitää olla kunnossa, eli väärästä paikasta ei kuitenkaan lähdetä säästämään, Koski painottaa.

Jos talossa on yksiöiden lisäksi perheasuntoja ja soluja, pystytään asunto tarjoamaan useammalle hakijalle. Useammat kylpyhuoneet ja keittiöt vievät tilaa.

– Nykyisin oman rauhan tarve on suuri. Uusissa kohteissa yritämme yhdistää oman tilan ja toisaalta yhteisöllisyyden.

Kirsi Kosken mukaan ideaalisinta olisi, että asuminen tarjoaisi sekä oman rauhan, mutta yhteisissä tiloissa olisi mahdollisuus tavata muita ihmisiä.

– Opiskelun on tarkoitus olla yhteisöllistä aikaa.

Nykyisin opiskelijoita ei myöskään haluta eristää omille alueilleen kauas muusta asumisesta. Koski väläyttelee ideaa, että opiskelijat voisivat tulevaisuudessa elää esimerkiksi samassa pihapiirissä ikääntyneiden kanssa.

– Pitäisi saada aikaan yhteisöllisyyden uusi tuleminen.